Flux noutăţi

A fost aprobat Conceptul sistemului informațional în domeniul protecției copilului
30.06.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Miercuri, 29 iunie 2022, Guvernul a aprobat Conceptul sistemului informațional în domeniul protecției copilului.

Conform comunicatului, noul sistem va facilita procesul de colectare, prelucrare și diseminare a datelor obținute de la diferite autorități publice, responsabile de segmentul asistență socială, sănătate, educație, ordine publică și justiție, care participă la realizarea măsurilor de protecție socială a copilului. Totodată, sistemul va înlocui procesele de raportare manuală care utilizează formulare pe suport de hârtie, colectarea datelor prin telefon sau prin intermediul fișierelor, integrându-le într-un sistem unitar, bazat pe o structură informațională coerentă.

De asemenea, acest instrument va permite monitorizarea performanței în cazurile copiilor aflați în evidența autorităților tutelare, în ceea ce ține de acordarea serviciilor sociale, prevenirea și combaterea violenței asupra copilului, repatrierea copilului, asistența copiilor victime/martori ai infracțiunilor.

Sistemul informațional se racordează standardelor internaționale și este adaptat, totodată, necesităților și cerințelor existente la nivel național.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.