Flux noutăţi

Guvernul a creat Consiliul coordonator pentru asigurarea securității informaționale
06.07.2022 | JURIDICE MOLDOVA

În Republica Moldova va fi creat Consiliul coordonator pentru asigurarea securității informaționale. O Hotărâre în acest sens a fost aprobată la data de 6 iulie 2022, în cadrul ședinței Executivului. Inițiativa face parte din Strategia securității informaționale a Republicii Moldova pentru anii 2019-2024 și are drept scop asigurarea unui nivel înalt de securitate informațională și cibernetică.

Consiliul coordonator va fi un organ colectiv, cu atribuții consultative și operaționale, fără personalitate juridică. Entitatea va estima nivelul pericolului asupra securității informaționale la nivel național și va propune acțiuni pentru rezolvarea incidentelor semnalate.

Activitatea consiliului va fi concentrată pe patru segmente:

–         cibernetic, cu rol de identificare și examinare a incidentelor de securitate;

–         operațional, cu rol de identificare a știrilor din spațiul informațional, care ar putea afecta securitatea informațională a țării;

–         mediatic, cu rol de evaluare a factorilor care ar putea prejudicia integritatea instituțională a mediilor de informare de pe platformele virtuale;

–        civic-privat, cu unele atribuții, între care prezentarea cazurilor de încălcare a drepturilor omului privind accesul liber la resursele informaționale etc.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.