Site icon JMD

Hotărârea de asigurare a stingerii obligaţiei fiscale va conține motivarea asigurării

Ordinul nr. 271 al autorității fiscale cu privire la modificarea Ordinului Șefului Inspectoratului Fiscal Principal de Stat nr. 379/2017 privind aprobarea formularelor cu privire la aplicarea măsurilor de asigurare a stingerii obligației fiscale din 22 iunie 2022 a fost publicat în MO și a intrat în vigoare pe data de 8 iulie curent.
Potrivit acestuia, lista formularelor aplicate de către autoritatea fiscală în cadrul măsurilor de asigurare a stingerii obligaţiei fiscale este suplinită cu noi formulare, în care este indicată în mod obligatoriu motivarea de întocmire a hotărârilor cu privire la asigurarea stingerii.

Astfel, în redacție nouă este expus Formularul „Hotărârii cu privire la asigurarea stingerii obligaţiei fiscale”. Totodată, sunt preconizate formulare care deja sunt elaborate și urmează a fi aprobate și utilizate în cazul hotărârilor:

Respectivele formulare au devenit anexele 11-1la Ordin.

Suplimentar, și în Ordinul nr.379/2017 este inclusă prevederea stabilită în Codul de executare, potrivit căreia unele venituri ale persoanelor fizice cetățeni nu sunt obiectul sechestrului