Flux noutăţi

Cetățenii vor putea obține extrase din registrele de stat în regim online
14.07.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Miercuri, 13 iulie 2022, Guvernul a aprobat o hotărâre, în baza căreia cetățenii Republicii Moldova vor putea accesa informații, care se păstrează în registrele electronice de stat, fără a se prezenta fizic la instituțiile prestatoare de servicii.

Conform comunicatului, informația ce cuprinde datele solicitate de persoana fizică sau juridică va putea fi descărcată online, sub formă de document electronic, prin intermediul Portalului guvernamental al cetățeanului și antreprenorului – mcabinet.gov.md. Documentul descărcat va avea aceeași valoare juridică precum actul tipărit, eliberat la ghișeu.

Funcționarea acestei soluții electronice are menirea de a facilita procesul de modernizare a serviciilor guvernamentale, prin extinderea canalelor de prestare a serviciului public, prestarea în mod prioritar în format electronic, inclusiv obținerea rezultatului prestării serviciului sub forma unui document electronic. Aceste măsuri contribuie la schimbarea fundamentală a modului în care sunt furnizate serviciile publice, în scopul combaterii corupției, promovării unei culturi de deservire a beneficiarilor, îmbunătățirii accesului la servicii de stat, precum și sporirii eficienței administrației publice.

De exemplu:

Dacă ești antreprenor și ai nevoie de un Extras din Registrul de stat al persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali:

1. Accesează Portalul Serviciilor Publice și selectează serviciul (https://servicii.gov.md/ro/service/021000010);
2. Completează datele din formularul de solicitare a Extrasului (https://eservicii.gov.md/asp/dilud/cerere/cis02);
3. Achită electronic prin serviciul guvernamental de plăți electronice – MPay;
4. Recepționează extrasul electronic direct în Cabinetul tău personal (https://mcabinet.gov.md/ro/business-details);
5. Descarcă Extrasul, semnat electronic, din MCabinet și prezintă-l acolo unde ai nevoie, are deplină valoare juridică!
6. Dacă insiști să ai versiunea pe hârtie, să știi că prin Serviciul guvernamental de livrare, MDelivery, îl primești exact la oficiul tău.

Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.