Drept penal şi contravenţional

Modificările legislative care prevăd punerea în aplicare a mecanismului de confiscare extinsă a averilor acumulate prin acte de corupție, aprobate în lectură finală
18.07.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 14 iulie 2022, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat modificările legislative care prevăd punerea în aplicare a mecanismului de confiscare extinsă a averilor acumulate prin acte de corupție, potrivit unui comunicat.

Inițiativa legislativă de modificare a Codului Penal aparține Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. Aceasta prevede completarea Codului Penal, astfel încât să fie posibilă confiscarea bunurilor, care au fost transferate de condamnat către terți pentru a evita confiscarea, precum și confiscarea bunurilor în absența acuzatului, în cazul decesului sau în cazul în care acesta nu  se  prezintă  în  instanța  de  judecată.

Confiscarea extinsă se va dispune în cazurile în care valoarea bunurilor dobândite de persoana condamnată depăşeşte suma de 20 de salarii medii pe economie față de veniturile dobândite licit de aceasta, iar persoana condamnată nu poate prezenta dovezi că bunurile respective sunt dobândite pe alte căi decât cele ilegale.

Proiectul de lege a fost susținut, în lectură finală, cu votul a 54 de deputați.


Aflaţi mai mult despre , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.