Comunicate

Inițiativa legislativă care urmărește restricția de fabricare și circulație a producției alcoolice energizante, votată în a doua lectură
18.07.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 14 iulie 2022, Parlamentul Republicii Moldova a votat în a doua lectură inițiativa legislativă care urmărește restricția de fabricare și circulație a producției alcoolice energizante. Proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic și a producției alcoolice, potrivit unui comunicat.

Autorii inițiativei, un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate, menționează că în prezent această categorie de produse nu este reglementată în legislația națională, iar impactul negativ demonstrat al băuturilor energizante cu conținut de alcool impune interzicerea consumului acestor produse.

Astfel, documentul prevede completarea Legii cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic și a producției alcoolice cu noțiunea ”producție alcoolică energizantă”. Aceasta reprezintă producția alcoolică destinată consumului uman care conține combinații variate de carbohidrați cu una sau mai multe substanțe: vitamine, minerale, cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactonă și alți compuși cu efect de stimulare a sistemului nervos central. O altă modificare propusă prevede interzicerea fabricării și circulației producției alcoolice energizante.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.