Comunicate

Candidații la etapa admiterii la Institutul Național al Justiției ar putea fi obligați să depună declarația de avere și interese personale
18.07.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Vineri, 15 iulie 2022, Parlamentul Republicii Moldova a votat în prima lectură un proiect de lege potrivit căruia candidații la etapa admiterii la Institutul Național al Justiției (INJ), de numire în funcția de judecător sau procuror și de promovare/transfer în funcție, ar putea fi obligați să depună declarația de avere și interese personale, potrivit unui comunicat.

Inițiativa legislativă are scopul de a asigura integritatea și transparența în rândul audienților Institutului Național al Justiției.

”Astfel, ei vor fi supuși din start exigențelor unui climat de integritate publică. Mai mult, declarațiile de avere depuse la accederea la Institutul Național al Justiție vor servi drept punct de pornire la evaluarea averilor viitorilor judecători și procurori, care va permite identificarea potențialelor acte corupționale”, a precizat autorul proiectului, Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției.

Totodată, proiectul de lege mai propune modificarea anumitor aspecte, care se referă la componența, selectarea și activitatea organelor de conducere al Institutului Național al Justiției.

Proiectul urmează să fie supus examinării în a doua lectură în plenul Parlamentului.


Aflaţi mai mult despre , , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.