Comunicate

Proiectul de lege privind unificarea salariului minim în toate instituțiile din țară a fost votat în prima lectură
18.07.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Vineri, 15 iulie 2022, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat, în prima lectură, un proiect de lege pentru modificarea Legii salarizării și Codului muncii, potrivit unui comunicat.

În prezent, regulile de stabilire a salariului în sectorul bugetar și cel real sunt diferite, iar modificările propuse vor asigura un cuantum minim garantat al salariului echivalent în orice instituție publică, companie privată sau entitate aflată la autogestiune.

La fel, adoptarea legii va promova creșteri salariale echitabile în întreprinderile de stat, întreprinderile cu capital majoritar de stat și întreprinderile monopoliste. Se propune ca retribuirea muncii salariaților din unități, indiferent de tipul de proprietate şi forma de organizare juridică, să nu fie mai mică decât salariul minim pe țară stabilit de Guvern.

De asemenea, va fi introdus un articol care reglementează remunerarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice, încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală.

Pentru aprobarea proiectului în prima lectură au votat de 68  de deputați.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.