Comunicate

Modificările la Legea cu privire la proprietatea publică a unităților administrativ-teritoriale au fost aprobate în lectura a doua
25.07.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 21 iulie 2022, Parlamentul Republicii Moldova a votat în a doua lectură proiectul de modificare a Legii cu privire la proprietatea publică a unităților administrativ-teritoriale, potrivit unui comunicat.

În prezent, patrimoniul fostelor gospodării agricole, repartizate pe cote-părți valorice după reforma funciară, în majoritatea cazurilor, nu se află la evidența nici a proprietarilor cotelor-părți valorice și nici a autorităților publice locale. Astfel, nu sunt determinate drepturile și obligațiile între părți, iar acest lucru duce la distrugerea totală sau parțială a imobilelor.

Inițiativa legislativă vine să soluționeze problema bunurilor imobile transmise în proprietate privată în contul cotelor valorice din bunurile întreprinderilor agricole, a cotelor-părți din aceste bunuri, precum și înregistrarea în registrul bunurilor imobile a dreptului de proprietate.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.