Comunicate

Consultant de investiții – un nou participant profesionist pe piața de capital
25.07.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 21 iulie 2022, Parlamentul Republicii Moldova a votat în prima lectură proiectul de modificare a Legii privind piața de capital, potrivit unui comunicat.

Astfel, pe piața de capital din Republica Moldova ar putea apărea un nou participant profesionist – consultant de investiții, care va avea drept scop dezvoltarea pieței de capital prin facilitarea furnizării serviciilor de investiții.

Consultantul de investiții va avea statut de persoană juridică, dar nu va necesita licență de societate de investiții. Acesta va fi autorizat de a realiza exclusiv servicii și activități de consultanță de investiții și cele legate de primirea și transmiterea ordinelor privind diferite instrumente financiare. Taxa pentru obținerea calității de consultant de investiții va constitui 5000 de lei și va fi direcționată în bugetul Comisiei Naționale a Pieței Financiare – regulatorul pieței financiare.
Conceptul de consultant în investiții vine să asigure implementarea bunelor practici internaționale în domeniu. În prezent, 99% din veniturile societăților de investiții provin din prestarea serviciilor de executare a ordinelor privind instrumentele financiare în numele clienților. Un nou participant profesionist, care va presta servicii de primire și transmitere a ordinelor privind unul sau mai multe instrumente financiare, va impulsiona piața și va crește veniturile societăților de investiții.
Inițiativa legislativă descrie și particularitățile admiterii valorilor mobiliare străine spre tranzacționare pe piața reglementată a Republicii Moldova.

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.