Flux noutăţi

Instituția Carabinierilor între prezent și viitor: conferință sub egida Ombudsman-ului
25.07.2022 | JURIDICE MOLDOVA

În data de 20 iulie 2022, la Academia de Științe a Moldovei a avut loc Conferința Ombudsmanului cu genericul „Instituția Carabinierilor între prezent și viitor”. Conferința a fost organizată de Oficiul Avocatului Poporului în parteneriat cu Inspectoratul General de Carabinieri, în cadrul proiectului „Carabinierii pentru Drepturile Omului”, susținut financiar de Fundația Soros Moldova.

În cadrul evenimentului, au fost prezentate comunicările a 15 reprezentanți ai mediului academic, practicieni, studenți și tineri cercetători. Aceștia și-au expus viziunile asupra Instituției Carabinierilor din perspectiva teoretico-practică a acestei instituții cu accent pe cadrul normativ, bune-practici, studii comparate, dezvoltare profesională, asistență psihologică, asistență externă, relațiile carabinierilor cu alți actori ce au în sarcini asigurarea ordinii de drept, rolul și atribuțiile carabinierilor la reținerea persoanelor, respectarea drepturilor omului și implicarea în activități de menținere și restabilire a ordinii publice. Lucrările conferinței vor fi publicate în Buletinul informațional al Avocatului Poporului.

Conferința a început cu cuvântul de salut al Avocatului Poporului, Domnul Ceslav PANICO, acesta apreciind progresele înregistrate de Instituția Carabinierilor din ultima perioadă. „Inspectoratul General de Carabinieri a devenit mai transparent, profesionist și mai aproape de oameni”, a menționat Ombudsmanul. Domnul Ștefan PAVLOV, Comandantul General al Inspectoratului General de Carabinieri a mulțumit echipei sale ce manifestă dedicație și interes în dezvoltarea instituției, organizatorilor și donatorului pentru suportul valoros acordat și atenție sporită față de instituția ce o reprezintă. În același timp, Domnul Victor MUNTEANU, director Departamentul Justiție și Drepturile Omului din cadrul Fundației Soros Moldova a reiterat: „rolul carabinierilor la reținerea persoanelor este unul extrem de important și lucrările acestei conferințe vor aduce un plus valoare Instituției Carabinierilor”.

 

La finele evenimentului, raportorilor și participanților le-au fost înmânate diplome.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.