Comunicate

Măsurile de susținere a beneficiarilor de credite în cadrul Programului ”Prima Casă” au fost susținute de deputați în lectura a doua
01.08.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 28 iulie 2022, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat în lectura a doua, cu votul unanim, proiectul de lege, prin care se plafonează majorarea ratei dobânzilor pentru creditele active în cadrul Programului de stat ”Prima Casă”, potrivit unui comunicat. Majorarea ratei dobânzii nu va depăși 4 puncte procentuale pentru o perioadă consecutivă de 6 luni și 6 puncte procentuale – pe parcursul a 12 luni consecutive.

Proiectul a fost elaborat de Guvern în scopul atenuării efectelor negative ale majorării indicelui de referință la stabilirea ratei maxime a dobânzii pentru Programul ”Prima Casă”. Urmare a implementării măsurii propuse de Guvern, creșterea dobânzii va fi redusă cu 1.35 puncte procentuale sau cu circa un sfert din creșterea aplicabilă conform condițiilor inițiale stabilite de program.

Legea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova și se va aplica inclusiv creditelor acordate până la această dată.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.