Flux noutăţi

Guvernul a aprobat 23 locuri cu finanțare de la bugetul de stat pentru programele de studii postdoctorale
04.08.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Miercuri, 3 august 2022, Cabinetul de miniștri a aprobat o hotărâre, în baza căreia în anul de studii 2022-2023, Guvernul va finanța, din bugetul de stat, 23 de locuri la programele de studii postdoctorale.

Conform comunicatului, 7 locuri vor fi alocate pentru cercetarea domeniului „Provocări sociale”, iar pentru studiile în domeniului sănătății au fost repartizate 6 locuri cu finanțare bugetară. Alte 5 locuri sunt puse la dispoziție pentru programul de studii „Agricultură durabilă, securitate alimentară și siguranța alimentelor”, 3 locuri pentru „Mediu și schimbări climatice” și 2 locuri pentru „Competitivitate economică și tehnologii inovative”.

Planul de admitere la programele de studii postdoctorale va contribui la formarea cadrelor științifice de calificare superioară, în vederea asigurării necesităților pieței muncii și a mediului academic și de cercetare.

Pregătirea avansată a cadrelor științifice prin programe de studii postdoctorale reprezintă o prioritate a politicilor Guvernului Republicii Moldova și Ministerului Educației și Cercetării, fiind realizată conform planurilor de dezvoltare a organizațiilor din domeniile cercetării și inovării.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.