Comunicate

A fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Baroului avocaților din circumscripția Curții de Apel Chișinău din anul 2022
15.08.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Vineri, 12 august 2022, Decanul interimar al Baroului avocaților din circumscripția Curții de Apel Chișinău, av. Alexandru Țurcan, a semnat Decizia privind desfășurarea Adunării Generale Ordinare a Baroului avocaților din circumscripția Curții de Apel Chișinău din anul 2022.

Astfel, potrivit deciziei nr. 1AG/2022 din 12 august 2022, se convoacă Adunarea Generală ordinară a Baroului avocaților din circumscripția Curții de Apel Chișinău în zilele de 14-16 septembrie 2022.

a)  Deschidere adunare/votare – 14 septembrie 2022, ora 10:00
b)  Închidere adunare/votare – 16 septembrie 2022, ora 18:00
c)  Cvorum – 1/3 din numărul membrilor Baroului Chișinău cu drept de vot. Exprimarea dreptului de vot prin mijloace electronice se consideră participare la adunarea generală.
d)  Votarea electronică – Adunarea generală se va desfășura în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare a votului electronic în cadrul adunărilor barourilor și congreselor Uniunii Avocaților din Republica Moldova.
e)  Accesul la platforma electronică de votare se va realiza prin link de acces, transmis avocatului cu drept de vot, membru al Baroului Chișinău, prin mesaj sms, la numărul de telefon mobil înregistrat de avocat în registrul de contacte al Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

2. Adunarea generală va avea următoarea ordine de zi:
– Alegerea decanului Baroului Chișinău;
– Alegerea prodecanului Baroului Chișinău.

3. Dosarele de participare ale candidaților la alegeri se depun până la 30 august 2022, ora 17:00, la adresa electronică baroulchisinau1@gmail.com. Dosarele electronice se vor depune în format .pdf. Dosarele pot fi depuse și în original, la cancelaria Uniunii Avocaților din Republica Moldova, în timpul orelor de lucru ale Uniunii Avocaților. Dosarul de participare va include o cerere scrisă de participare la alegeri, o notă cu date biografice și tezele platformei electorale.

4. Dosarele de participare ale candidaților la alegeri vor fi publicate pe pagina Uniunii Avocaților, începând cu 2 septembrie 2022.

5. În conformitate cu art. 48 alin. (7) al Legii 1260/2002 cu privire la avocatură, hotărârile adunării generale privind alegerea decanului și prodecanului se adoptă conform principiului acumulării de către candidat a celui mai mare număr de voturi valabil exprimate. În caz de paritate de voturi, câștigătorul se alege prin tragere la sorți.

:: Decizia integrală este disponibilă aici.


Aflaţi mai mult despre , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.