Flux noutăţi

Agenția de Guvernare electronică pentru Diasporă a prezentat noile servicii digitale
23.08.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Zilele Diasporei, organizate anual de Guvernul Republicii Moldova, reprezintă un bun prilej de a prezenta serviciile digitale, create de Agenția de Guvernare Electronică (AGE) pentru cetățenii Republicii Moldova aflați temporar peste hotarele țării. Ediția din acest an s-a desfășurat la Palatul Republicii, sub genericul „Țară mică-inimă mare”, în zilele de 19-20 august 2022, cu participarea Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, reprezentanților Guvernului, instituțiilor publice și ai diasporei.

Agenția de Guvernare Electronică a participat la acest eveniment important, prezentând conaționalilor noștri activitatea instituției, dar și noul produs – Serviciul guvernamental de livrare a documentelor  #MDelivery.

În alocuțiunea sa, Vicepremierul Iurie Țurcanu a vorbit despre avantajele și beneficiile, pe care le aduce digitalizarea cetățenilor în interacțiunea acestora cu statul și a participat la panelul de discuții cu reprezentanții diasporei, care au exprimat susținerea deplină pentru tot ce realizează Guvernul Republicii Moldova în domeniul transformării digitale. Oficialul a încurajat toți oamenii din Republica Moldova și de peste hotarele să  promoveze și să susțină în continuare inovația și digitalizarea, să utilizeze serviciile electronice cu încredere, pentru că doar așa vom reuși să avem o țară modernă, prosperă, cu servicii publice accesibile pentru toți cetățenii, oriunde s-ar afla.

Subiectul digitalizării a fost discutat și în cadrul unui eveniment întitulat „MAEIE în serviciul diasporei”, organizat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, la 19 august 2022. La eveniment au participat Viceprim-ministrul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu, directorul adjunct al Agenției de Guvernare Electronică, Andrei Prisacar, deputatul Adrian Băluțel, secretar al comisiei parlamentare pentru pentru politică externă și integrare europeană, Elena Druță, consilieră a președintei Republicii Moldova pentru relațiile cu diaspora, secretarul general MAEIE, Sergiu Odainic și toți ambasadorii Republicii Moldova reuniți la Chișinău, cu prilejul Zilelor Diasporei 2022.

Participanții la eveniment au avut o discuție consistentă și productivă cu privire la măsurile necesare pentru simplificarea interacțiunii cetățenilor cu statul prin intermediul digitalizării proceselor de prestare a serviciilor consulare, asigurarea accesibilității serviciilor digitale pentru concetățenii noștri peste hotare și promovarea încrederii acestora în serviciile electronice create în Republica Moldova.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.