Flux noutăţi

Munca neremunerată în folosul comunității contribuie la creșterea solidarității comunității
23.08.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Intervențiile serviciului de probațiune în domeniul punerii în executare a pedepsei penale sub formă de prestare a muncii neremunerate în folosul comunității se caracterizează pozitiv și eficient. Astfel, prin inițiativele serviciului se atestă creșterea oportunităților de prestare a muncii neremunerate, în cadrul diferitor proiecte derulate în colaborare cu partenerii locali. Ceea ce denotă faptul că persoanele condamnate la o astfel de pedeapsă penală, pot fi antrenate în executarea unor lucrări pe segmentele care nu sunt acoperite suficient de către angajații în cîmpul muncii dintr-un anumit domeniu sau pentru care nu sunt prevăzute alocări de bani din bugetele locale, iar persoanele condamnate în timpul executării pedepsei au oportunitatea de a-și corecta comportamentul față de societatea civilă, ceea ce și se percepe de către cetățenii de rînd, constituind un factor constructiv și nu unul distructiv.

Astfel, pe parcursul lunii august au fost efectuate lucrări de întreținere și curățare a locurilor de joacă pentru copii, precum și reparația și amenajarea școlilor și grădinițelor din: mun. Chișinău, Hîncești, Orhei, precum și raioanele Briceni și Cantemir.

Munca în folosul comunității este mult mai eficientă atunci când încurajează persoanele supravegheate să se manifeste responsabil, facilitează schimbările în cadrul comunității și contribuie la dezvolatrea unei imagini de sine pozitivă.

Reamintim că doar pentru primul semestru al anului curent, conform estimărilor, în urma executării orelor de muncă neremunerată, bugetele locale au înregistrat economii în valoare de peste 6,2 milioane de lei.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.