Competition

Consiliul Concurenței și ANRE au semnat un Acord de colaborare
29.08.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Marți, 23 august 2022, Consiliul Concurenței și Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au semnat un Acord de colaborare, potrivit unui comunicat.

Acordul stabilește efectuarea unui schimb rapid și eficient de informații de interes comun în procesul implementării cadrului legal din domeniul concurenței, în vederea prevenirii și descurajării practicilor anticoncurențiale și limitarea activității de monopol în sectoarele energeticii.

Modalitatea de colaborare va cuprinde elaborarea unor programe anuale de acțiuni comune care vor promova dezvoltarea concurenței pe piețele energeticii, constituirea unor grupuri mixte de lucru pentru soluționarea problemelor ce țin de asigurarea concurenței pe piețele energeticii, lansarea unor proiecte la nivel național sau sectorial, organizarea în comun a întrunirilor, conferințelor, seminarelor, atelierelor de lucru și mediatizarea pe larg a activităților desfășurate.

Odată cu semnarea Acordului de colaborare va avea loc un schimb mai intens de informații în scopul combaterii practicilor anticoncurențiale, în conformitate cu normele de cooperare reciproc avantajoasă și cu respectarea cerințelor stabilite de lege. De asemenea semnarea acordului are un rol important în constituirea unui cadru de colaborare, la schimbul de informații, la nivelul de confidențialitate și limitările de acces în privința anumitor documente, la verificarea, evaluarea și monitorizarea informațiilor cu caracter public relevante în domeniul concurenței.

Acordul de colaborare va contribui la asigurarea unei cooperări bilaterale eficiente în domeniile de responsabilitate ale Consiliului Concurenței și ale ANRE, care va permite aplicarea corectă a legislaţiei în domeniu și va preveni şi descuraja practicile anticoncurenţiale.


Aflaţi mai mult despre , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.