Fiscalitate

Modificările la Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2022, aprobate de deputați în prima lectură
29.08.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Vineri, 26 august 2022, Parlamentul Republicii Moldova a examinat proiectul de modificare a Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM) pentru anul 2022, potrivit unui comunicat.

Veniturile fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală se prevăd în sumă de de 12,559 miliarde de lei, cu 186 milioane de lei mai mult față de planul aprobat.

Totodată, volumul cheltuielilor FAOAM pentru anul 2022 a fost majorat cu 215 milioane de lei și va constitui 12,833 miliarde de lei. Această majorare este determinată de creșterea cheltuielilor aferente fondului pentru achitarea serviciilor medicale și farmaceutice.

Creșterea cheltuielilor este determinată și de majorarea salariilor personalului din instituțiile medico-sanitare încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, începând cu 1 octombrie 2022.

Fondurile AOAM vor avea un deficit de 274 milioane de lei, cu 29 milioane de lei mai mult față de planul aprobat și va fi acoperit din contul soldului mijloacelor financiare la începutul anului.

Proiectul de modificare a Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2022 a fost votat în prima lectură cu votul a 54 de deputați.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.