Comunicate

Guvernul a reziliat contractul parteneriatului public-privat de modernizare a autogărilor
29.08.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 25 august 2022, Guvernul Republicii Moldova a informat că a reziliat contractul de parteneriat public-privat de modernizare a autogărilor, pe motivul neprezentării garanției de bună execuție și neîndeplinirii planului de investiții asumat, potrivit unui comunicat.

În luna mai, antreprenorul a fost notificat să remedieze situația în termen de 90 zile, fapt care nu a fost realizat. Drept urmare, Guvernul, prin intermediul Comisiei de monitorizare, a decis joi, 25 august, desfacerea contractului.

Conform contractului, timp de o lună, partenerul privat urmează să transmită toate activele preluate în decembrie 2018 de la Întreprinderea de Stat Gările și Stațiile Auto „în bună stare, funcţionale şi libere de orice sarcină sau obligaţie”.

Legislația în domeniu prevede că în cazul încetării parteneriatului public-privat, partenerul privat este obligat să asigure continuitatea activității sau prestării serviciilor până la preluarea acestora de către partenerul public.

În ședința comisiei de monitorizare a fost examinat planul de acțiuni de preluare a activelor de către stat.

Contractul de concesiune a autogărilor a fost semnat pe 17 decembrie 2018 cu SRL Gările Auto Moderne, pe un termen de 25 de ani. Conform contractului, partenerul privat s-a obligat să modernizeze 30 de gări și stații auto, iar aceste lucrări nu vor depăși trei ani.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.