Comunicate

Deputații au votat în prima lectură un proiect care are drept scop consolidarea capacităților autorităților publice pe segmentul de aderare la UE
29.08.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Vineri, 26 august 2022, Parlamentul Republicii Moldova a votat în prima lectură un proiect de lege care are drept scop consolidarea capacităților autorităților publice de implementare a cerințelor pentru aderare la Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat.

Proiectul prevede instituirea funcțiilor de secretar de stat și de secretar general adjunct al ministerului – oportunitatea instituirii acestei funcții va fi la discreția fiecărui conducător, în funcție de volumul, complexitatea sarcinilor și gradul de implicare a ministerului în procesul de aderare.

De asemenea, se propune crearea Cabinetului secretarului general al Guvernului, în vederea exercitării în mod operativ a sarcinilor și atribuțiilor ce îi revin secretarului  general al Guvernului.

Un alt obiectiv al proiectului constituie fortificarea raporturilor dintre Cabinetul de miniștri și Parlament.

Funcția de secretar general adjunct al ministerului și cea de secretar de stat vor fi instituite odată cu publicarea noii legi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, iar cabinetul secretarului general al Guvernului – la 1 ianuarie 2023.

Autorii proiectului au îndemnat tinerii cu abilități, cu cunoștințe de limbi străine să se alăture eforturilor Guvernului de accelerare a procesului de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.