Flux noutăţi

Guvernul susține noi amendamente la proiectul de lege cu privire la modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2022
07.09.2022 | JURIDICE MOLDOVA

La data de 7 septembrie 2022, Guvernul a votat hotărârea de Guvern cu privire la aprobarea avizului asupra amendamentelor la proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2022. La respectivul proiect de lege au fost înregistrate 3 amendamente care prevăd alocarea mijloacelor financiare suplimentare în sumă de 10090,8 mii de lei și redistribuiri de alocații bugetare în sumă de 36830,0 mii de lei. Guvernul susține două amendamente, care se referă la alocații suplimentare în sumă de 4,6 mil. lei pentru programul activităților de integrare a țării și 36,8 mil. lei pentru proiectele de eficiență energetică (pentru panourile fotovoltaice).

Suplimentar, în temeiul prevederilor Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 35 din 29 august 2022, se mai propune completarea proiectului de lege cu prevederea de majorare a capitalului social al S.A „Energocom” în sumă de 322000,0 mii de lei din contul modificării soldurilor de mijloace bănești ale bugetului de stat.

Proiectul pentru modificarea Legii bugetului de stat pentru anul curent urmează a fi prezentat în lectura a doua mâine, 8 septembrie, în cadrul ședinței plenare a Parlamentul.

Reamintim că, de asemenea, proiectul de lege, prevede acordarea unei plăți unice în mărime de 3 mii lei pentru susținerea unor categorii de angajați din cadrul autorităților/ instituțiilor bugetare.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.