Flux noutăţi

Notarii sărbătoresc ziua profesională
14.09.2022 | JURIDICE MOLDOVA

La data de 14 septembrie 2022,  cei 300 de notari din Republica Moldova sărbătoresc ziua profesională. Cu acestă ocazie, Ministru justiției, Serviu Litvinenco a postat un mesaj de felicitare.

”Stimați notari,

Cu prilejul zilei profesionale, vă adresez sincere felicitări, urări de sănătate, realizări frumoase și recunoștință pentru eforturile depuse în fiecare zi.

Misiunea notarilor este importantă în consolidarea statului de drept și asigurarea respectării drepturilor cetățenilor. De aceea, trebuie să dați dovadă de mult profesionalism, responsabilitate, abnegație, corectitudine și transparență la autentificarea tuturor actelor și tranzacțiilor. 

În contextul reformelor din justiție, trebuie să depunem eforturi comune la consolidarea profesiei de notar și modernizarea serviciilor notariale, astfel încât să îi oferim cetățeanului certitudinea că voința sa este pe deplin respectată și îndeplinește toate condițiile prevăzute de lege. Vă asigur că aveți toată deschiderea și susținerea echipei Ministerului Justiției, pentru atingerea acestor deziderate.

Provocările și așteptările sunt mari, iar procesul de fortificare a breslei notarilor este unul destul de anevoios. Iată de ce, în primul rând, este important ca în profesia de notar să fie promovate doar persoane profesioniste și integre. În acest sens, mizăm pe o colaborare constructivă din partea tuturor notarilor, pentru ca împreună să contribuim la creșterea încrederii societății în profesia de notar, dar și la îmbunătățirea actului de justiție din Republica Moldova.

De Ziua profesională a notarului, vă urez tuturor succese profesionale, să dați dovadă de integritate în activitate și să vă bucurați de încrederea cetățenilor.

La mulți ani!”




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.