Flux noutăţi

Partenerii de dezvoltare continuă să susțină acțiunile de reformă în domeniul justiției
20.09.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Echipa Ministerului Justiției a organizat în data de 19.09.2022 o ședință cu partenerii de dezvoltare și donatorii, care susțin acțiunile de reformă în domeniul justiției. În cadrul acesteia, a fost prezentat planul de acțiuni pentru următorii ani și termenii stabiliți pentru implementarea acestuia, se arată într-un comunicat.

În cuvântul său de deschidere, Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a apreciat colaborarea între partenerii de dezvoltare, dar și conlucrarea cu Ministerul Justiției. De asemenea, le-a mulțumit, atât pentru suportul financiar și tehnic, cât și pentru expertiza pe care ne-o oferă la elaborarea cadrului legislativ, astfel încât să corespundă standardelor internaționale.

„Ne dorim să avansăm cu pași mai rapizi, dar, în același timp, este foarte important ca lucrurile să fie făcute corect și transparent, iar sistemul reformat să fie unul durabil, care să reziste presiunilor și influențelor de orice fel”, a subliniat Sergiu Litvinenco.

În cadrul discuțiilor, partenerii de dezvoltare au dat asigurări că Ministerul Justiției va beneficia de suport și la următoarele etape ale reformei justiției, care vor succeda evaluarea candidaților la funcția de membru al CSM sau CSP (pre-vetting) – reforma Curții Supreme de Justiție și evaluarea externă extraordinară a tuturor judecătorilor și procurorilor.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.