Flux noutăţi

Sinteza ANI: Inspectorii de integritate au verificat circa 200 de declarații de avere ale demnitarilor
27.09.2022 | JURIDICE MOLDOVA

În perioada 12 – 23 septembrie 2022, Autoritatea Națională de Integritate a inițiat patru proceduri de control pe regimul juridic al conflictelor de interese unde sunt vizați un fost rector al unei instituții superioare de învățământ, doi primari și un consilier local, se arată într-un comunicat.

Inspectorii de integritate au verificat 202 de declarații de avere și interese personale ale demnitarilor de stat, depuse pentru anul 2021. Urmare verificării acestor declarații, s-a stabilit prezența a patru aparențe de încălcare a regimului juridic al averii, două aparențe de existență a diferenței substanțiale între venituri și cheltuieli și o altă aparență pe regimul juridic al incompatibilităților.

Inspectorii de integritate au inițiat 12 cauze contravenționale pe aspectul nedepunerii declarațiilor de avere și intereselor personale, fiind vizați șapte consilieri și trei ex-consilieri ai administrației publice locale, un șef de Direcție CNAS, un funcționar public cu statut special al Serviciului Vamal și un ex-membru al Consiliului de Integritate.

Direcția juridică a participat în 47 de ședințe de judecată. Reprezentanții ANI au organizat două instruiri online pentru 253 subiecți ai declarării averii și intereselor personale (funcționari publici din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor) și au acordat 92 de consultații telefonice, inclusiv 30 apeluri la Linia instituțională de informare.

Inspectorii de integritate au soluționat șase conflicte de interese. ANI a eliberat 91 de Certificate de Integritate.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.