Flux noutăţi

Avocatul Andrei Bivol participă în calitate de expert juridic național la crearea Fondului pentru Antreprenoriat și Creștere Economică a Moldovei
28.09.2022 | JURIDICE MOLDOVA

La data de 20 septembrie 2022, a avut loc evenimentul de prezentare a Fondului pentru Antreprenoriat și Creștere Economică a Moldovei (FACEM), instrument nou în portofoliul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Astfel, întreprinderile mici și mijlocii din Moldova vor avea acces la finanțare pe termen lung în baza unui fond de creditare în condiții preferențiale. Obiectivul fondului este de a oferi afacerilor cu potențial de creștere credite cu dobândă redusă prin intermediul băncilor și altor instituții financiare partenere. Potrivit așteptărilor prezentate de specialiști, costurile resurselor creditare accesate prin FACEM urmează a fi mai mici cu cel puțin 30%  față de cele practicate la moment în sistemul financiar.

Printre experții care au contribuit la elaborarea/scrierea proiectului Regulamentului FACEM este și avocatul Andrei Bivol, în calitate de expert juridic național. Proiectul Regulamentului FACEM a fost lansat pentru dezbateri publice. În cadrul evenimentului de prezentare a FACEM, Andrei Bivol a vorbit despre premisele, problemele identificate în accesul la finanțare pentru ÎMM-uri și bunele practici recomandate pentru gestionarea Fondului.

Înregistrarea video a evenimentului poate fi urmărită aici.

Pentru mai multe informații cu privire la FACEM, vă îndemnăm să citiți prezentarea avocatului Andrei Bivol, atașată mai jos.

 




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.