Flux noutăţi

Invitație – Joboteca Juridică
04.10.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Centrul de Leadership pentru Justiție lansează proiectul ,,Joboteca Juridică” – un program de ghidare în carieră a elevilor, prin prisma profesiilor juridice.

Proiectul este destinat unui grup de 40 de elevi (clasele IX – XII) din cadrul a 4 instituții de învățământ din r-nul Soroca:

– Liceul Teoretic „C. Stere” (mun. Soroca)

– Liceul Teoretic Visoca

– Gimnaziul Rublenița

– Gimnaziul Racovăț.

În limita locurilor disponibile, vor fi implicați în proiect și elevi ai altor instituții din r-nul Soroca.

Prin urmare, invitația de a aplica la proiect se adresează tuturor elevilor claselor IX-XII din raionul Soroca, care își doresc să descopere cum să-și aleagă profesia de viitor și cum să își construiască o carieră juridică.

În cadrul proiectului vor fi organizate următoarele activități:

– 4 traininguri de ghidare în carieră;

– 4 ședințe de diseminare a bunelor practici către colegii din instituție;

– 3 ședințe online de ghidare în cariera juridică: „Față în față cu un profesionist” (discuții cu profesioniști din diverse domenii ale dreptului);

– 2 ședințe de consultații cu elevii: co-participare în procesul de editare a Ghidului Profesiilor Juridice;

– editarea Ghidului Profesiilor Juridice de către 2 experți în domeniu, care ulterior va fi distribuit către instituțiile de învățământ.

Astfel, elevii vor beneficia de 4 traininguri ținute de un expert în ghidarea în carieră, vor avea ocazia să transmită informațiile acumulate colegilor lor în cadrul a 4 ședințe de diseminare a bunelor practici; vor avea 3 discuții directe cu profesioniști din domeniul dreptului și vor participa la elaborarea Ghidului Profesiilor Juridice: vor avea posibilitatea să discute cu autorii Ghidului la etapa inițială – pentru a exprima ce informații și-ar dori să găsească într-un asemenea ghid și la etapa finală – pentru a face cunoștință cu conținutul ghidului și a oferi sugestiile lor înainte de editare.

Proiectul va cuprinde, atât activități cu prezență fizică, cât și activități desfășurate online.

Cele 4 traininguri de ghidare în carieră vor fi organizate cu prezență fizică – în incinta Liceului Teoretic „C. Stere” (mun. Soroca), în 4 zile de sâmbătă, fiind planificate (orientativ) pentru: 22 octombrie, 19 noiembrie, 10 decembrie 2022 și 21 ianuarie 2023.

Toate costurile de participare în program (materialele necesare, mesele etc.) vor fi acoperite de organizatori, inclusiv cheltuielile pentru transportul din localitățile Visoca, Racovăț și Rublenița spre/dinspre locul de desfășurare a trainingurilor (Liceul Teoretic „C. Stere”, mun. Soroca), care vor fi rambursate participanților în numerar.

Pentru a participa în cadrul proiectului, se atenționează necesitatea completării formularului până:

– miercuri, 12 octombrie 2022, ora 23:59.

După 12 octombrie 2022 , participanții vor recepționa un e-mail de confirmare a participării și detaliile despre următoarele activități în cadrul proiectului.

Inițiativă realizată de Centrul de Leadership pentru Justiție în cadrul proiectului „JOBOTECA – program pilot de pregătire a tinerilor din Moldova pentru piața muncii” (2021 – 2024), implementat de Terre des hommes – Romania și Terre des hommes – Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și co-finanțat de European Union in the Republic of Moldova.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.