Flux noutăţi

Proiectul „Instanțe Judecătorești Model” a împlinit un an de la lansare
05.10.2022 | JURIDICE MOLDOVA

La data de 30 sepetembrie 2022 a avut loc deschiderea Forumului Național „Instanțe Judecătorești Model”, în cadrul căruia au fost prezentate rezultatele obținute pe parcursul unui an de la lansarea proiectului.

Proiectul „Instanțe Judecătorești Model” este o inițiativă realizată cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Proiectul își propune să susțină judecătoriile în realizarea și menținerea statutului de instanță-model și să sporească eficiența, performanța și calitatea serviciilor instanțelor, astfel încât să crească și satisfacția vizitatorilor instanțelor.

Printre participanții la Forum a fost și Ministru Justiției, Sergiu Litvinenco, acesta declarând următoarele: „Acum un an, am participat la lansarea proiectului „Instanțe Judecătorești Model” – un proiect ambițios, care a prins contur în două judecătorii, de la Bălți și Ungheni. Apreciez eforturile partenerilor de dezvoltare, în mod special ale Guvernului SUA prin Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), depuse pentru a dezvolta infrastructura instituțională în aceste două judecătorii, de a facilita accesul la justiție, de a transparentiza activitatea instanțelor de judecată, de a digitaliza serviciile și de a consolida conexiunea dintre justițiabili și instanță”.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.