Competition

Consiliul Concurenței. Trucarea ofertelor de către SRL ”Comerț-Gaz” și SRL ”Dominic” a fost confirmată definitiv de către instanțele de judecată
10.10.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 6 octombrie 2022, Consiliul Concurenței a informat că la data de 28 septembrie 2022, Curtea Supremă de Justiție a confirmat definitiv legalitatea și temeinicia deciziei Plenului Consiliului Concurenței din 30.11.2017.

Consiliul Concurenței a constatat prin această decizie participarea cu oferte trucate a întreprinderilor SRL “Comerț-Gaz” și SRL “Dominic” la licitaţia publică din 20.01.2016 organizată de către Întreprinderea Municipală Regia “Autosalubritate”. Respectiv, pentru încălcarea constatată a art. 5 din Legea concurenţei, a fost aplicată amendă SRL “Dominic” în mărime de 2.571.671 lei și SRL “Comerț -Gaz”  amendă în sumă de 998.343, 33 lei.

Cartelul constatat s-a realizat prin contact direct și s-a materializat prin schimb de informații strategice, desfășurînd activitatea pe aceeași adresă identică și dispunând de angajați comuni.

Decizia dată a fost contestată în instanța de judecată de ambele întreprinderi. Curtea Supremă de Justiție, în urma examinării cauzelor date cu participarea reprezentanților părților, a confirmat definitiv legalitatea și temeinicia soluției date de către Consiliul Concurenței.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.