Flux noutăţi

Administratorii asociațiilor de proprietari urmează să prezinte istoricul consumului de energie pentru toți consumatorii casnici
19.10.2022 | JURIDICE MOLDOVA

La data de 17 octombrie 2022, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a aprobat Ordinul nr.84 conform căruia până la data de 1 noiembrie 2022, administratorii asociațiilor de proprietari/ locatari și/sau intermediari la decontări, furnizorii de energie termică, gaze naturale și energie electrică vor transmite Ministerului Muncii și Protecției Sociale istoricul consumului de energie termică/electrică și gaze naturale pentru precedenta perioadă rece a anului pentru toți consumatorii casnici.
Potrivit Ministerului, formularele urmează să fie completate în format pdf, cu aplicarea semnăturii și a ștampilei, precum și în tabel Excel, iar ulterior expediate la adresa de email support@compensatii.gov.md. Consumul de gaze naturale, energie termică și energie electrică urmează să fie prezentat în formulare separate.
Normele legale stabilesc că în cazul consumatorilor casnici care nu au contracte directe cu furnizorii, stabilirea lunară a compensațiilor este efectuată de către asociațiile de proprietari/locatari și/sau intermediarii la decontări în baza categoriei de vulnerabilitate energetică a fiecărui consumator. Sistemul informațional „Vulnerabilitatea energetică” va transmite lunar informația privind categoria de vulnerabilitate energetică a fiecărui consumator membru către administrația asociațiilor de proprietari/locatari și/sau intermediarii la decontări.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.