Dreptul afacerilor

Numărul de firme cu statut de ÎMM, care permite accesarea asistenței de dezvoltare, va crește
24.10.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 20 octombrie 2022, Parlamentul Republicii Moldova a votat în prima lectură un proiect de modificare a Legii cu privire la întreprinderile mici şi mijlocii, care ajustează valorilece servesc drept criterii pentru definirea statutului întreprinderilor micro, mici și mijlocii. Ca rezultat, numărul firmelor înregistrate în calitate de ÎMM va crește cu cel puțin 805 companii. Potrivit comunicatului, acestea vor putea beneficia de oportunități suplimentare de susținere din partea statului, dar și la nivel internațional.

Modificările prevăd dublarea pragurilor cifrei de afaceri pentru atribuirea statutului de întreprindere micro, mică și mijlocie. Astfel, întreprindere micro va fi considerată firma care realizează o cifră anuală de afaceri de până la 18 milioane de lei sau deține active totale de până la 18 milioane lei. În legislația în vigoare acest plafon este de 9 milioane de lei. Întreprinderile mici vor fi acelea care realizează o cifră anuală de afaceri de până la 50 de milioane de lei sau dețin active de până la 50 de milioane de lei, în loc de 25 de milioane de lei cum este în prezent. Respectiv, pentru  întreprinderile mijlocii aceste cifre ar urma să crească de la 50 de milioane până la 100 de milioane de lei.

De asemenea, se propune eliminarea limitelor de jos ale numărului salariaților pentru clasificarea întreprinderilor mici și mijlocii.

Proiectul de modificare a Legii cu privire la întreprinderile mici şi mijlocii urmează a fi aprobat în lectura a doua.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.