Comunicate

Modificările la Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova, votate în prima lectură
24.10.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 20 octombrie 2020, Parlamentul Republicii Moldova a votat în prima lectură modificările la Codul serviciilor media audiovizuale, potrivit unui comunicat.

Inițiativa legislativă urmărește modernizarea calității normelor legale ce vizează domeniul audiovizualului și are drept obiectiv asigurarea previzibilității și clarității prevederilor Codului serviciilor media audiovizuale, evitarea interpretărilor diferite și aplicarea neuniformă a normelor legale, precum și ajustarea cadrului normativ existent la realitățile actuale.

Printre prevederile documentului figurează majorarea orelor de maximă audiență pentru serviciile de televiziune. Potrivit autorilor, această modificare va contribui la respectarea cu strictețe ponderii programelor locale și, totodată, la realizarea unei grile de programe atractive pentru public.

De asemenea, furnizorii de servicii media ar putea fi obligați să transmită programe audiovizuale locale în limba română în proporție de cel puțin 80 la sută din totalul programelor realizate. Excepție vor face doar furnizorii media ale căror servicii media audiovizuale sunt destinate minorităților etnice din unitățile administrativ-teritoriale în care o minoritate etnică reprezintă o pondere majoritară și care au obligaţia de a transmite programe audiovizuale locale în proporție de cel puţin 25% în limba română, precum şi programe audiovizuale de producție proprie în limba minorității respective.

Proiectul de lege va fi propus spre examinare în a doua lectură în plenul Parlamentului.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.