Cyberlaw & Data protection
 

Regulamentul UE 2022/2065 privind o piață unică pentru serviciile digitale – publicat în JO UE
27.10.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Astăzi, 27 octombrie 2022, a fost publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene Regulamentul (UE) 2022/2065 al Parlamentului European și al Consiliului din 19 octombrie 2022 privind o piață unică pentru serviciile digitale și de modificare a Directivei 2000/31/CE (Regulamentul privind serviciile digitale).

Astfel, acest Regulament vine să reglementeze în mod deosebit activitatea rețelelor sociale online și platformelor online, care până acum reprezentau o problemă juridică. Mai mult, în practică, anumiți furnizori de servicii intermediare intermediază servicii care pot sau nu să fie furnizate prin mijloace electronice, cum ar fi serviciile informatice la distanță, serviciile de transport, cazare sau livrare. Regulament armonizează pe deplin normele aplicabile serviciilor intermediare pe piața internă, cu obiectivul de a asigura un mediu online sigur, previzibil și de încredere, împiedicând diseminarea conținutului ilegal online și riscurile societale pe care le poate genera diseminarea dezinformării sau a altor conținuturi, precum și în care drepturile fundamentale consacrate în Cartă sunt protejate în mod eficace și este facilitată inovarea.

De asemenea, Regulamentul definește în sfârșit termenul de “conținut ilegal” în contextul mediului online, anume pentru protecția celor care survolează spațiului internet.

Prezentul regulament se aplică de la 17 februarie 2024. Cu toate acestea, articolul 24 alineatele (2), (3) și (6), articolul 33 alineatele (3)-(6), articolul 37 alineatul (7), articolul 40 alineatul (13), articolul 43 și secțiunile 4, 5 și 6 din capitolul IV se aplică de la 16 noiembrie 2022.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.