Flux noutăţi

Sondaj pentru avocații stagiari și avocații îndrumători elaborat în cadrul Proiectului ”Sporirea transparenței, responsabilității și accesului la sistemul judiciar”
09.11.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Centrul de Instruire al Avocaților îndeamnă avocații îndrumători și cei stagiari să participe la un sondaj privind sporirea transparenței, responsabilității și accesului la sistemul judiciar.

Sondajul e parte a Proiectului ”Sporirea transparenței, responsabilității și accesului la sistemul judiciar” (ETAAJS) finanțat de Uniunea Europeană, în urmă căruia va fi elaborată Metodologia privind stagiul profesional al avocaților stagiari. Metodologia va descrie în mod clar sarcinile și procesele legate de organizarea stagiului, responsabilitățile avocaților stagiari și avocaților tutori, domeniul de aplicare și obligația de instruire inițială de 80 de ore. Metodologia va stabili standardele comune de calitate pentru stagiul profesional, inclusiv va oferi modele de raportare a stagiului și instrucțiuni de completare a rapoartelor/Agendei. Proiectul de Metodologie va fi prezentat și discutat în cadrul unui eveniment cu reprezentanții avocaților stagiari și ai avocaților tutori, ai Comisiei de licențiere a profesiei de avocat și ai Uniunii Avocaților.

Pentru realizarea acestui exercițiu, proiectul are nevoie de date concrete cu privire la desfășurarea stagiului, în special practicile și necesitățile existente. Așadar, pentru a contribui la proiect puteți completa chestionarile, până la data de 20 noiembrie, disponibile la următoarele link-uri:

 


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.