Procedură civilă
 

Informațiile despre gajuri sau dosare de executare pot fi accesate de către cetățeni în regim online
14.11.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Miercuri, 9 noiembrie 2022, Ministerul Justiției a informat că persoanele care au nevoie de informații privind gajurile sau dosarele de executare le pot obține în regim online, accesând portalul guvernamental al cetățeanului https://mcabinet.gov.md/ro. Pentru aceasta va fi nevoie doar de semnătura electronică a solicitantului.

Astfel, cetățenii vor putea afla rapid informații despre bunurile gajate, data înregistrării gajului, creditorul, debitorul, obligațiunile asumate etc. Iar despre dosarele de executare vor putea afla data intentării acestuia, emitentul dosarului, executorul judecătoresc, starea procesuală.

Posibilitatea accesării în regim online a datelor despre gajuri și dosare de executare va crește accesibilitatea cetățenilor la servicii juridice de calitate. Astfel, se va economisi timp și resurse financiare, pentru obținerea acestor informații în orice moment la zilei.

Noile servicii online au fost lansate de către Ministerul Justiției în cooperare cu Agenția Resurse Informaționale Juridice. Anterior, pentru obținerea acestor informații cetățenii achitau o taxă notarială sau le obțineau gratuit de la Ministerul Justiției, dar trebuiau să aștepte mai mult timp.


Aflaţi mai mult despre , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.