Flux noutăţi

Consultări publice asupra proiectului care va permite femeilor să muncească în perioada concediului de maternitate, beneficiind de indemnizația de maternitate
16.11.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Proiectul de lege care va permite femeilor să muncească în perioada concediului de maternitate, beneficiind concomitent de indemnizația de maternitate, va fi supus consultărilor publice. Evenimentul va avea loc marți, 22 noiembrie, cu începere de la ora 15:00, în Parlamentul Republicii Moldova. Comisia protecție socială, sănătate și familie invită părțile interesate de a participa să-și confirme prezența până pe data de 21 noiembrie 2022, ora 17:00, la adresa electronică: olga.ojog@parlament.md sau la numărul de telefon 022 820 541.

Proiectul de lege a fost elaborat de către deputatele Platformei Femeilor Deputate din Parlamentul Republicii Moldova din Legislatura a XI-a, reprezentând atât majoritatea parlamentară, cât și opoziția. Inițiativa urmărește îmbunătățirea ratei de participare a femeilor și reducerea poverii muncii neremunerate sau cu remunerare în plic asupra femeilor însărcinate care continuă să lucreze chiar și în concediul de maternitate. Urmează a fi modificate Codul Muncii, Legea cu privire la funcția publică şi statutul funcționarului public și Legea privind indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și alte prestații de asigurări sociale. Proiectul poate fi consultat aici.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.