Flux noutăţi

Colaborarea dintre MAI și Organizația Internațională pentru Migrație duce la dezvoltarea subdiviziunilor
22.11.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Situația volatilă din regiune creează amenințări la securitatea Republicii Moldova – fapt care obligă subdiviziunile MAI să fie mereu de gardă. În pofida crizei regionale, Ministerul depune eforturi pentru a urma și agenda de dezvoltare a MAI. În acest sens, colaborarea cu partenerii internaționali este esențială, se arată într-un comunicat.

Oficiali din Ministerul Afacerilor Interne și Organizația Internațională pentru Migrație au avut o ședință de coordonare, în care a fost discutată situația la zi în legătură cu proiectele și asistența deblocată pentru subdiviziunile MAI. Reprezentanții ambelor instituții au reiterat sprijinul reciproc și au menționat că vor tinde spre o colaborare mai fructuoasă pe viitor.

Echipamentele livrate către Poliția de Frontieră și Biroul Migrație și Azil ajută subdiviziunilor să facă față crizelor, prin scurtarea timpului de așteptare și mărirea gradului de mobilitate a acestora. Totodată, aceste echipamente contribuie la dezvoltarea subdiviziunilor, astfel încât să fie oferite servicii mai eficiente cetățenilor și străinilor, care vin în Republica Moldova.

În anul curent, valoarea asistenței recepționate de MAI prin intermediul OIM este de 1 milion 425 mii 71 dolari.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.