Comunicate

Nomenclatura combinată a mărfurilor, ajustată la Sistemul armonizat de descriere și codificare a mărfurilor al Organizației Mondiale a Vămilor
19.12.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 15 decembrie 2022, Nomenclatura Combinată a Mărfurilor a fost ajustată la versiunea nouă a Sistemului armonizat de descriere și codificare a mărfurilor al Organizației Mondiale a Vămilor. Deputați au adoptat modificări la Legea privind aprobarea Nomenclaturii combinate a mărfurilor, potrivit comunicatului.

Modificările operate în vederea racordării nomenclatorului se referă doar la codurile tarifare, nu și la componenta de taxe vamale. Printre principalele poziții care vor suferi schimbări sunt unele categorii de pește, uleiuri, unele produse chimice, cele care includ vaccinuri împotriva coronavirusului, unele tipuri de lemn, de fibre de sticlă, mașini și aparate, echipamente electrice și părțile lor, aparate de zbor, obiecte de artă, de colecție sau de antichitate ș.a.

Versiunea nouă a Sistemului automatizat de descriere și codificare a mărfurilor, aprobat de Organizația Mondială a Vămilor, va intra în vigoare în anul 2023.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.