Law Street

Sorin Dolea a fost desemnat Ambasadorul în Republica Moldova al Centrului Internațional de Arbitraj din Viena (VIAC)
10.01.2023 | JURIDICE MOLDOVA

Sorin Dolea

Sorin Dolea

La 1 ianuarie 2023, Sorin Dolea, avocat specializat în arbitraje internaționale, a fost desemnat ambasadorul în Republica Moldova a Centrului Internațional de Arbitraj din Viena (VIAC).

Reprezentând una dintre cele mai importante instituții de arbitraj din Europa, Centrul Internațional de Arbitraj din Viena („VIAC”) servește ca punct pentru soluționarea litigiilor comerciale în comunitatea regională și internațională. Înființată în 1975 ca departament al Camerei Economice Federale a Austriei („AFEC”), VIAC s-a bucurat în ultimii ani de un volum de cauza administrate în creștere constantă din Europa, America și Asia. VIAC a administrat peste 1.700 de proceduri de la înființarea sa și, prin urmare, este unul dintre cele mai experimentate centre de arbitraj din regiune. Centrul beneficiază de o rețea globală solidă de arbitri de top cu experiență în arbitrajul internațional în conformitate cu Regulile de la Viena.

Sorin este un avocat apreciat pentru experiența și specializarea sa în arbitraje investiționale și comerciale. În timpul colaborării cu unele dintre cele mai mari firme de avocatură internaționale, Sorin a reprezentat clienți din diverse industrii în fața unor instanțe de prestigiu precum: Curtea Londoneză de Arbitraj (LCIA), Curtea de Arbitraj a Camerei de Comerț Internaționale (ICC) și Centrul Internațional Arbitral din Viena (VIAC), Centrul Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții (ICSID). Doctorand în drept internațional la Universitatea de Stat din Moldova, Sorin are un palmares academic impresionant, ce include: absolvirea Universității din Geneva și al Institutului de Relații Internaționale și Dezvoltare din Geneva, cursuri ale Academiei de Drept Internațional de la Haga și ale Academiei de Arbitraj de la Paris. Sorin este de asemenea autorul a peste 30 de articole de specialitate în materia arbitrajului internațional.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.