Jurisprudenţă

Canal telegram – Practica CSJ
22.01.2023 | Admin

Mihai Triboi

Devine tot mai incotestabil în spațiul juridic autohton faptul că practica Curții Supreme de Justiție este un izvor de drept important. Prin interpretările sale și deciziile pe cazuri individuale, Curtea ghidează instanțele inferioare cum să aplice uniform normele de drept.

Datorită importanței subiectului, despre rolul practicii judiciare ne vom pronunța într-un articol separat. Scopul prezentului comunicat constă în lansarea unui nou proiect – Practica Curții Supreme de Justiție pe telegram.

Autorul proiectului își propune să publice periodic rezumate ale deciziilor CSJ (3-6 rezumate săptămânal) selectate potrivit principalelor tendințe ale Curții pe cauze civile și comerciale. La fel, pentru unele subiecte sensibile se vor publica compilații de decizii pe o materie concretă cu adnotații din partea autorului și ai altor profesioniști.

Rezumatele sunt axate în principal pe (i) problematica cauzei (ii) abordarea/interpretarea problemei de către Curte. Astfel, rezumatele sunt structurate într-o formă comodă pentru a fi citite chiar și de pe telefon (fără copy-paste-uri din decizie).

Orice propunere privind activitatea canalului este bine-venită în comentarii pe Facebook la postarea privind lansarea canalului sau în privat autorului (la fel pe facebook sau pe email triboilaw@gmail.com).

Link pentru abonare la canal: https://t.me/practicaCSJ


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.