Comunicate

“Perspectivele de îmbunătățire a legislației din domeniul mass-media” tema discuției parlamentare
08.05.2023 | JURIDICE MOLDOVA

La data de 05 mai 2023,  în cadrul Parlametului R.M., Președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a avut, astăzi, o întrevedere cu europarlamentarul român Dragoș Tudorache, membru responsabil pentru Republica Moldova al Grupului de susținere a democrației și de coordonare a alegerilor (DEG), care se află în aceste zile într-o vizită la Chișinău.

În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat subiecte de actualitate, printre care:

  1. Activitatea instituțiilor mass-media,
  2. Proiectul legii privind accesul la informațiile de interes public, care urmează a fi examinat de Parlament în prima lectură,
  3. Asigurarea transparenței finanțării serviciilor media audiovizuale, precum și
  4. Instrumentele de combatere a dezinformării și propagandei.

În marja vizitei sale în Republica Moldova, eurodeputatul român Dragoș Tudorache a participat și la ședința membrilor Grupului consultativ de experți privind îmbunătățirea legislației mass-media, creat pe lângă Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Participanții la eveniment au discutat despre problemele cu care se confruntă țara noastră în contextul dezinformării și propagandei, precum și despre identificarea unor mecanisme de contracarare a interferențelor străine în țara noastră.

De asemenea, a fost subliniată importanța continuării dialogului dintre autoritățile statului, instituțiile mass-media și reprezentanții societății civile în vederea îmbunătățirii legislației în domeniu.

De menționat că vizita eurodeputatului român Dragoş Tudorache în Republica Moldova are lor în contextul misiunii pregătitoare în cadrul Programului „Triunghi pentru Democrație”.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.