Flux noutăţi

Ministerul Justiției lansează serviciul online de apostilare
09.05.2023 | Tatiana Balan

La data de 03-05-2023, Ministerul Justiției a comunicat că, în parteneriat cu Agenția de Guvernare Electronică, lansează, în regim de pilotare, serviciul online de aplicare a apostilei pe actele emise de autoritățile Republicii Moldova.

Noul serviciu a fost integrat în spațiul comun informațional a serviciilor guvernamentale pentru cetățenii Republicii Moldova. Acesta este accesibil la următoarea adresă: https://eservicii.gov.md/mj/arij

Modalitatea de depunere a actelor pentru apostilare este ușoară și intuitivă, facilitând procesul de completare a datelor. Eliberarea documentelor, la fel, are loc fără necesitatea interacțiunii fizice cu angajații statului.

Documentele procesate pot fi obținute prin intermediul serviciului guvernamental de livrare MDelivery (atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și înafara țării), sau în cabinetul personal al cetățeanului: https://mcabinet.gov.md

În cazuri excepționale, documentele pot fi obținute la ghișeele Direcției Apostilă și Legalizare din mun. Chișinău (adresa: mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.82), sau mun. Bălți (adresa: mun. Bălți, str. Piața Independenței, 1, clădirea Primăriei mun. Bălți, etajul 1).

Tarifele și termenele pentru prestarea serviciului au rămas neschimbate:
• Persoană juridică: 3 zile (180 lei) și 5 zile (150 lei);
• Persoană fizică : 3 zile (130 lei) și 5 zile (100 lei).


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.