Cariere

Concursului pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului este anunțat spre lansare de către Parlamentul R.M.
05.06.2023 | JURIDICE MOLDOVA

Luni, 5 iunie 2023, Parlamentul Republicii Moldova lansează concursul pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului. Persoanele interesate pot depune dosarul până la data de 30 iunie 2023.

Potrivit REGULAMENTULUI privind organizarea și desfășurarea concursului, candidații la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului trebuie să întrunească cumulativ mai multe condiții, printre care se numără și:

  • Să fie cetățean al Republicii Moldova;
  • Să nu fie supus unei măsuri de ocrotire judiciară sub forma tutelei;
  • Să aibă o vechime de muncă de cel puțin zece ani și o activitate notorie în domeniul apărării și promovării drepturilor omuli;
  • Să se bucure de o reputație ireproșabilă,
  • Să nu aibă, în ultimii cinci ani, în cazierul privind integritatea profesională, înscrieri cu privire la rezultatul negativ al testului de integritate profesională pentru încălcarea obligației de a nu admite manifestări de corupție.

O altă condiție de participare la concurs este lipsa antecedentelor penale, inclusiv stinse, precum și lipsa interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică, ce derivă dintr-un act de constatare al Autorității Naționale de Integritate.

Concursul se va desfășura în două etape :

  1. Depunerea și admisibilitatea dosarelor
  2. Interviul.

Toți candidații care vor obține votul majorității membrilor Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului vor fi propuși Parlamentului pentru numire în funcție.

Concursul pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului a fost lansat după ce mandatul Maiei Bănărescu a expirat.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.