Drepturile omului
 

Campania #EuNUaplic166/1 – EuRespectDemnitateaUmană
27.06.2023 | JURIDICE MOLDOVA

Pe data de 26.06.2023, Oficiul Avocatului Poporului a comunicat că împreună cu Consiliul pentru prevenirea torturii lansează cea de-a V-a ediție a Campaniei #EuNUaplic166/1 – EuRespect DemnitateaUmană, care se va desfășura în perioada 26 – 30 iunie 2023. Scopul campaniei este promovarea toleranței zero față de actele de tortură de către persoanele din grupul profesional de risc.

Ziua de 26 iunie este recunoscută de către Adunarea Generală a ONU ca Zi internațională pentru sprijinirea victimelor torturii și Zi internațională împotriva consumului și traficului ilicit de droguri. Această zi reprezintă un moment important pentru a reaminti statului despre angajamentele sale în ceea ce privește protecția victimelor torturii. În același timp, sănătatea reprezintă tema centrală a Campaniei mondiale împotriva drogurilor, iar abordarea comprehensivă a problemelor legate de acest subiect prevede implementarea de programe pentru prevenirea și tratamentul dependenței de droguri.

La invitația Oficiului Avocatului Poporului, autoritățile centrale și subdiviziunile teritoriale responsabile de prevenirea torturii sunt încurajate să se alăture campaniei #EuNUaplic166/1 – EuRespect DemnitateaUmană prin desfășurarea de activități de sensibilizare privind respectarea demnității umane.

Avocatul Poporului și Consiliul pentru prevenirea torturii constată că Republica Moldova trebuie să-și consolideze eforturile în  implementarea tuturor obligațiilor și recomandărilor internaționale și naționale cu referire la prevenirea actelor de tortură, tratamente inumane și degradante. Deși s-au înregistrat anumite progrese în această direcție, Republica Moldova rămâne în urmă în îndeplinirea acestor obligații.


Aflaţi mai mult despre , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.