Comentariile sunt închise pentru Surse utile pentru juriști II.

Surse utile pentru juriști II.
19.09.2018 | JURIDICE MOLDOVA

Autor: Macovei Maxim

Co-fondator JURIDICE MOLDOVA

Partener BLACK SWAN Law Firm

 

“Юрист, если он только юрист, жалкая вещь!” 

Trad: Juristul, dacă este doar jurist, e o creatură jalnică. 

Citat din Покровский И.А. “Основные проблемы гражданского права” (autorul scrie că ar fi un citat a lui Martin Luther).

M-am împărtășit ceva mai devreme cu sursele juridice din care mă informez zilnic. În anul 2018, în viziunea mea umilă, dacă te informezi doar din sursele pur juridice, nu mai faci față concurenței în viitorul foarte apropiat. Deși paradoxul este că dreptul nu este strict despre legi, tratate și comentarii. Dreptul este înțelegerea proceselor care ne înconjoară și modul în care aceste procese ar trebui să funcționeze. Inginerie socială. 

Ca să înțelegem clienții și afacerile lor, trebuie să observăm viermuiala vieții și să facem update la iOS-ul nostru (fiecare cu sistemul lui de operare) regulat. Teoriile management-ului se schimbă (la modă e Lean Startup), marketingul acum se numără în lead-uri, reach-uri (organice și plătite), în loc de colectarea informației manual vine big data și neuromarketing, procesele repetitive sunt automatizate, criptovalute, metamorfoza modelelor de investiții, marketplace-uri pentru juriști, mașini fără șofer, sharing economy, LegalTech. Nu sunt toate cuvintele care produc hype. Sunt procese care se întâmplă azi. Money talks. 

Voi chiar credeți că aceste procese nu sunt relevante pentru juriști? Penaliști, civiliști sau din ce sectă mai facem parte, nu contează. “Nenorocirea sistemelor stabile este incapacitatea lor aproape totală de a-și imagina provocări fatale.” Asta e și despre juriști. 

Acestea fiind scriise, mai jos sunt sursele care mă ajută zi de zi să țin pasul cu transformările tectonice ce au loc, în afaceri, tehnologie, marketing și alte lucruri despre care cunoaștem atât de puțin. 

Afaceri

Facebook 

Business Insider – din primul an de facultate îi urmăresc. Constat cu tristețe că treptat se transformă într-o platformă pop, fără content foarte informativ dar până când sunt de folos. Am făcut subscribe pentru digesturi de știri. 

Financial Times – plus minus contentul e la nivel de regulă, cu unele excepții. Pot să deschid nu mai mult de 2-3 articole pe zi. 

Ziarul Financiar – îmi plac interviurile live pe care le fac – live cu fondatorul UIPath, discuții despre sharing economy, investiții, piața de muncă, interesant. 

Club Direktorov  – opinii interesante, analize, păreri, experiențe. Îmi place. 

Стартапы и бизнес – au articole interesante de obicei, interviuri, opinii, analize, bravo!

Grupul Întreabă un contabil – da, grupul e despre contabilitate dar e wow, pentru că pe mine mă ajută să aflu multe lucruri utile despre contabilitatea afacerilor și contabilii mereu răspund și sunt receptivi. Foarte prețios grupul. E genul de grupuri pentru care sunt gata să plătesc ca să rămân membru (nu le sugerați lor ideea asta, vă rog). 

UiPath – știați că e prima companie română unicorn (adică evaluată la UN MILIARD de $$$)? Dar pe lângă asta e unul din puținele site-uri pe care îl accesez sistematic direct (fără facebook) ca să văd ce articole mai apar. E despre sistemele de automatizare a proceselor de business și un exemplu perfect de content marketing calitativ. Sper să fiu într-o zi clientul lor, da mai am de crescut câteva milioane pe cont până atunci.

The Economist – controversată alegere, știu, dar găsesc des ceva util la ei.  

Секрет фирмы – jos pălăria!

Călin Fusu – nu scrie mult despre afaceri nemijlocit dar e antreprenor și postările sunt așa mai out-of-the box. 

Blomberg Markets – ce se mai aude pe piețele internaționale.

Harvard Business Review – cultură organizațională, management.

Nikolay Shestakov – antreprenor, investitor, car sharing, agenții media, opinii și analize interesante.

Quora (site) – aur, important să aveți întrebări, aici găsiți tot din lume și cel mai important – foarte calitativ și la temă!  

Telegram 

https://t.me/TransformatorTV – digesturi utile în fiecare zi.

https://t.me/bablishkochannel – finanțe, educație financiare, interesant.

https://t.me/forbesrussia – digest cu articolele lor, au unele foarte bune, din toate Forbes-urile, Forbes Russia îmi place cel mai mult.

https://t.me/financemonster – despre investiții, 18+.

https://t.me/temno – startup-uri, afaceri (merci Ion pentru link), citesc în fiecare zi, nu scap postări.

https://t.me/techsparks – afaceri + tech.

https://t.me/larinprav – tare bun.

Marketing, promovare, SMM

Facebook

Ion Mocan – postări și video-uri interesante, explicate simplu și utile plus la toate.

Grupul Social Media în Culise – SMM, SEO, influenceri, publicitate, idei, live-uri, discuții, analize, articole, foarte bravo și membrii dar mai ales administratorii, aduce plus valoare.

RockIT Moldova – răruț dar drăguț.

Valentin Frunză – exemplu foarte bun de branding personal și content marketing, deși desigur și afacerea e foarte specifică dar avem ce învăța.

Tech

Facebook

Habr – înțeleg vreo 30% din postările lor dar sunt articole explicate și pentru muritorii de rând și știrile sunt bune, îmi place de ei.

Grupul DeveloperMD Community – grup pentru developeri dar sunt postări interesante și sunt curios să citesc cum ei gândesc.

HighTech – top!!!

TechCrunch – da!

CoinDesk și Cointelegraph – crypto-șmipto.

EthereumNetwork – ați înțeles deja.

Futurism – the future is here!

Medium (site) – depinde deja ce preferințe aveți, ce domenii doriți să urmăriți și ce autori dar contentul de regulă e foarte calitativ. Tot pe Medium puteți face subscribe pentru digesturi pe email pe temele care vă interesează. Cool. 

Kickstarter – uneori tech, uneori trash dar la ei găsesc mulți autori interesanți de pe medium, așa că se merită.

The Verge – buni băieți, cum spune cumătrul meu.

AaHa Moments – înțeleg 10% din postări dar mie îmi place ce găsesc la ei. 

Astea-s esențiale pentru mine, ocazional mai răsfoiesc și altceva dar sursele de mai sus sunt ca aerul. Hai, faceți și voi share de surse interesante. Echitate sau cum?

«А король-то голый!» 🙂


Aflaţi mai mult despre , ,



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.