Cariere

CSM anunță efectuarea examenului repetat pentru candidații la funcția de judecător
07.08.2023 | Felicia Turețchi

Consilul Superior al Magistraturii anunță în perioada 15-16 august curent, că se va desfășura examenul repetat al candidaților la funcția de judecător, înscriși în Registrul participanților la concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător, de președinte sau de vicepreședinte al instanței judecătorești, care în ultimii cinci ani nu au activat în domeniul dreptului.

Temei pentru susținerea examenului respectiv îl constituie Legea nr. 147 art. 25 alin. (3) din 9 iunie curent, Hotărârea CSM din 27 iulie 2023 și Hotărârea Consiliului INJ din 31 iulie 2023.

Examenul repetat va fi susținut conform prevederilor reflectate în punctele 36-50 din Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a examenului pentru persoanele care candidează la funcția de judecător sau de procuror în temeiul vechimii în muncă.

Astfel, participanții la examen urmează să întocmească, în limba română, două acte procedurale – o hotărâre și o sentință în baza unei cauze civile și a unei cauze penale. Dosarele vor fi selectate electronic, în mod aleatoriu, pentru fiecare participant.

Evaluarea, contestarea și validarea rezultatelor examenului repetat se va realiza conform Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a examenului pentru persoanele care candidează la funcția de judecător sau de procuror în temeiul vechimii în muncă și Regulamentului cu privire la depunerea și examinarea contestațiilor.

Calendarul examenelor


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.