Comunicate

Angajații sistemului penitenciar din Republica Moldova continuă să fie instruiți la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare din România
04.09.2023 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 31 august, este anunțată participarea Secretarei de stat a Miniserul Justiției , Nadejda Burciu,  alături de omologul său român, George Bogdan Ilea, la ceremonia de absolvire a Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu Ocna, România. Printre absolvenți sunt și patru angajați ai sistemului penitenciar din Republica Moldova. La întoarcere în țară, absolvenții își vor continua activitatea în penitenciarele de la noi.

În discursul său, Nadejda Burciu a mulțumit României pentru sprijinul constant și necondiționat oferit țării noastre, în mod special pentru contribuția pe care o are la dezvoltarea capacităților sistemului penitenciar din țara noastră. Secretara de stat a felicitat absolvenții, le-a urat succes în activitatea ulterioară și i-a încurajat să fie perseverenți.

„Celor din Republica Moldova le doresc să se integreze ușor, deoarece știu că realitățile sunt un pic diferite. Rolul dvs. este foarte valoros, în contextul introducerii și implementării regimurilor progresive și în procesul de europenizare a penitenciarelor din țară. Pe viitor, ne-am dori extinderea numărului de elevi ce beneficiază de instruiri, dar și diversificarea activităților de cooperare între Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare și centrul de instruire din sistemul penitenciar moldovenesc”, a încheiat Nadejda Burciu.

Cursurile de instruire au durata de un an, în perioada septembrie-august. Republica Moldova beneficiază anual de câte 20 de locuri, toate cheltuielile fiind asigurate de statul român. Din 1997, de la semnarea protocolului de cooperare moldo-român, și până în prezent au absolvit Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare peste 235 de angajați ai sistemului penitenciara din țara noastră.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.