Variety

Procurorii anticorupție, fără salarii. PG solicită explicații de la Ministerul Finanțelor
12.01.2024 | JURIDICE MOLDOVA

De la începutul anului, Procuratura Anticorupție funcționează ca o structură separată și nu are un buget clar stabilit.

Banii alocați pentru bugetul ei, în să, se află pe conturile Procuraturii Generale, iar responsabilii nu știu dacă sunt în drept să îi gestioneze, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Procurorul General, Ion Munteanu, susține că bugetul Procuraturii Generale în 2024 este de peste 440 de milioane de lei, acesta fiind segregat cu banii alocați Procuraturii Anticorupție (PA). Conform lui, nu este clar cum va gestiona PA banii, cât nu are angajați.

„Am solicitat Ministerul Finanțelor pentru a veni cu o explicație să avem claritate dacă este sau nu în drept Procuratura Generală sau secția contabilitate a Procuraturii Generale să gestioneze bugetul Procuraturii Anticorupție până la etapa respectivă, în caz contrar riscul de a nu avea posibilitatea de a efectua achiziții, achitări salariale inclusiv, astăzi predomină”, a declarat Ion Munteanu.

Până acum, pentru Procuratura Anticorupție au fost repartizate cinci milioane de euro, conform Radio Moldova. Banii sunt destinați achiziționării dispozitivelor electronice utilizate în urmărirea penală.

În același timp, potrivit sursei citate, Veronica Mihailov Moraru a declarat la ultima ședință a Consiliului Superior al Procurorilor că Ministerul Finanțelor deja întreprinde măsuri pentru ca Procuratura Anticorupție să aibă un cont bancar separat, iar în martie ar putea exista rectificări bugetare.


Aflaţi mai mult despre , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.