Flux noutăţi

Invitație de participare la un stagiu internațional organizat de Baroul Paris
01.02.2024 | JURIDICE MOLDOVA

Miercuri, 31 ianuarie 2024, Uniunea Avocaților din Republica Moldova a anunțat despre organizarea unui Program de stagiu internațional pentru tinerii avocați vorbitori de limba franceză, organizat de Baroul Paris, în parteneriat cu Ecole de Formation professionnelle des Barreaux du ressort de la cour d’appel de Paris (EFB)

Stagiul internațional este un curs de formare destinat tinerilor avocați străini, care vorbesc fluent limba franceză și care doresc să descopere dreptul francez și european, precum și exercitarea profesiei de avocat în Franța într-un mediu internațional.

Acest program va avea loc în Octombrie – Noiembrie 2024 ( 8 săptămâni) și va reuni avocații într-un mediu internațional, oferindu-le oportunitatea de a compara practicile și de a stabili legături durabile de colaborare.

Obiectivele acestui Program de stagiu sunt:

– Consolidarea relațiilor dintre barouri;

– Crearea unei colaborări între avocații și firmele care au participat la program;

– Promovarea schimbului de experiență și cunoștințe juridice, precum și practica dreptului comparat.

Acest program este destinat tinerilor avocați vorbitori de limba franceză (până la 40 de ani), de orice naționalitate, care doresc să descopere practica dreptului francez printr-o educație de calitate și o descoperire a practicii profesionale în casele de avocatură franceze. Pentru a participa, avocații trebuie să aibă o asigurare de răspundere civilă și să cunoască bine limba franceză.

În cadrul acestui program de stagiu, participanții vor beneficia de un training la „Ecole de Formation du Barreau” pentru a le permite să înțeleagă într-un mod practic sistemul juridic francez și procedurile sale în materie civilă, penală și comercială. Aceștia vor merge regulat la audieri, vor vizita marile instituții franceze și vor descoperi practica dreptului european, colaborând cu avocații care își desfășoara activitatea în Paris.

Avocații interesați pot aplica la acest program de stagiu cu următoarele documente: un curriculum vitae în limba franceză, o scrisoare de motivare în limba franceză, o fotografie, o copie a pașaportului și un certificat de înregistrare în barou, eliberat în 2024.

Termenul limită de aplicare este 12 aprilie 2024.

Persoanele interesate se pot înregistra pe următoarea pagină web: https://www.avocatparis.org/stage-international.

Pentru mai multe detalii, puteți contacta organizatorii la adresa de e-mail: stageinternational@avocatparis.org.

​Anexat, puteți găsi documentele cu prezentarea stagiului​ în limba engleză și limba franceză.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.