Flux noutăţi

Program de instruire în domeniul auditului intern în sectorul public – nivelul de bază
02.04.2024 | JURIDICE MOLDOVA

Ministerul Finanțelor anunță inițierea procesului de înmatriculare la Programul de instruire în domeniul auditului intern în sectorul public, pentru nivelul de bază.

Sesiunea de instruire pentru nivelul de bază, cu o durată de 62 ore academice, se va desfășura în format on-line (pe platforma ZOOM) pe parcursul lunilor mai-iunie curent. Cursul de instruire este finanțat de Ministerul Finanțelor, fiind gratuit pentru participanții eligibili pentru înmatriculare la Program.

Conform prevederilor pct. 10 al Regulamentului privind dobândirea, confirmarea și dezvoltarea calificării profesionale în domeniul auditului intern în sectorul public, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 556/2019, participarea la Programul de instruire este condiționată de corespunderea candidatului criteriilor de eligibilitate stabilite, care se referă la:

  1. formare profesională;
  2. experiență profesională;
  3. calitate de angajat în sectorul public;

Astfel, pentru a obține calitatea de participant la Programul de instruire, pentru nivelul de bază, candidatul va depune prin intermediului platformei https://certificare-ai.mf.gov.md o cerere de înmatriculare cu anexarea următoarelor acte confirmative:

  1. copia buletinului de identitate;
  2. curriculum vitae, format Europass;
  3. copia diplomei de studii;
  4. documentul ce confirmă experiența în muncă;
  5. declarația pe proprie răspundere privind veridicitatea informațiilor anexate (formularul declarației este aici).

Termenul-limită de depunere a setului de acte este 30 aprilie 2024.

De menționat că, gestionarea cererilor de înmatriculare la Programul de instruire în domeniul auditului intern în sectorul public prin intermediul platformei https://certificare-ai.mf.gov.md se efectuează în baza Ordinului ministrului finanțelor nr. 11/2023 privind utilizarea experimentală a sistemului informațional „Certificare în domeniul auditului intern”, care are ca scop eficientizarea prin digitalizare a procesului de certificare în domeniul auditului intern.

Autentificarea pe pagina web https://certificare-ai.mf.gov.md se va efectua prin intermediul serviciului guvernamental MPass, cu aplicarea semnăturii electronice a persoanei fizice. Prezentarea modului de autentificare și depunere a cererilor pentru participare la Programul de instruire este prezentată în îndrumarul video care poate fi accesat la următorul link: https://mf.cloud.gov.md/index.php/s/cieY83r6A3seQEA

Informații adiționale pot fi obținute la tel.  022-26-28-18, 022-26-28-10, sau la următorul email: irina.chirca@mf.gov.md.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.