Academicianul prof. univ. Ion Guceac a participat la Conferința Europeană pe tema Dreptului la un Mediu Sănătos
31.05.2024 | JURIDICE MOLDOVA

În perioada 28-29 mai 2024, la Universitatea Ecologică din București, a avut loc conferința internațională “Droit Humain à l’environnement et Pacte vert européen”. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Centrul Internațional de Drept Comparat al Mediului (CIDCE) din Limoges, Franța.

Academicianul și profesorul universitar, dr. hab. Ion Guceac, director al Institutului de Creație Legislativă și Drept Comparat din Chișinău, Republica Moldova, a participat la această conferință, prezentând tema “La reconnaissance et la garantie du droit de l’environnement et le droit humain à l’environnement en la République de Moldavie“. Domnia sa mai este și profesor universitar în cadrul Facultății de Drept, USM, Departamentul Drept public.

Pe lângă domnul academician Ion Guceac, au mai avut discursuri personalități ilustre din domeniu, precum Mircea Duțu, președintele Universității Ecologice din București și membru de onoare al Consiliului de Administrație al CIDCE, Michel Prieur, președintele CIDCE, și Alexandra Aragao, profesor de drept la Universitatea din Coimbra, Portugalia.

Evenimentul a avut o importanță deosebită, abordând aspecte esențiale ale Pactului Verde European și ale dreptului uman la un mediu sănătos, subliniind necesitatea recunoașterii și garantării acestor drepturi în contextul provocărilor globale de mediu.

Agenda și tematicile conferinței pot fi examinate conform link-ului.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.